5 uger og stadig spærret inde

Så skete det!!!

Vi er simpelthen blevet lukket ud igen. Eller altså…. fra i morgen (d. 2/5) kan vi få lov til at forlade vores hjem for at motionere. Der er dog restriktioner på. Det skal være mellem 6-10 eller 20-22. Og der er også bestemte tidspunkter for børn og for ældre. Og så har jeg læst lidt forskelligt omkring tidsbegrænsning – at der kun er 1 time og 1 km væk. Men det kan også være, at det gælder for ture med børn, og hvis man vil ud og gå med en fra sin hustand.
Men jeg har ikke studeret reglerne så nært, fordi jeg bor i en by med færre end 5000 indbyggere, og så er det slet ikke så restriktivt.
Mine regler er mellem 6-23 (fordi vi er så få, så kommer vi aldrig til at blive samlet for mange på et sted mener myndighederne) og inden for bygrænsen. Og så er der ellers bare frit slag!

Bygrænsen er byens cyklister ikke så glade for. De vil så gerne ud på landevejen, men pt må de vist nøjes med opkørslen fra motorvejen og til Lanjarón. Personligt er jeg bare lykkelig. Mine gåture er altid inden for bygrænsen, så jeg har frihed til at bevæge mig som jeg har lyst til. Allerede nu overvejer jeg at stå op med solen lørdag og bare nyde roen og vejret og al den frihed, som det lidt føles som om, vi har fået tilbage.

Regeringen har fremlagt en plan for, hvordan genåbningen af landet skal være frem til “the new normal”. Den plan er langt fra så pessimistisk, som de tidligere udtalelser om, at al turisme var nedlagt frem til 2021. Jeg tror ikke, at alle hoteller, barer og restauranter får lov til at udnytte hele deres kapacitet, men de får lov til at åbne!

Den næste uge er det kun motion, der åbnes op for. Facebook blomstrer med opslag fra de lokale butikker om, at de åbner – dog med begrænsede åbningstider, og de få take away steder, der findes herude, åbner op igen. Vi får lidt liv tilbage. Går alt godt, så åbner det hele lidt mere. Som alle andre steder handler det også om, hvordan smitten vil brede sig og kan sundhedsvæsnet følge med.

Og den her åbning er lige i tide! For det virker som om foråret endelig er på vej til Spanien. De har lovet sol og varme de næste uger. Så lige nu er jeg glad og lettet over, at vi begynder at bevæge os mod andet end karantæne.

Vores karantæneliv lader til at lakke mod enden. I 7 uger har vi alle været lukket inde og alt liv nærmest været på nul. Det er f….. et hårdt liv at leve!! Og som Cykelmyggen sagde igår “det var den bedste fødselsgave at få” og så nød vi maden lidt mere og (jeg) drømte mig væk i lørdag og frihed ☺️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 uger og stadig spærret inde