Update and so

Corona situationen

Nå, men corona hærger. Det har den gjort længe. Og jeg kan vist roligt sige, at det er håndteret noget anderledes i Spanien end i Danmark. Danmark taler 3. bølge – hernede er vi på sjette. Men altså – 40 millioner mennesker driver nok også sådan en virus mere rundt end 6.

Men altså – corona ramte også Møllegade. Sidste år røg jul i Danmark. I år havde vi alle glædet os til besøg af familie, men den røg også i coronas klamme hænder.

Jeg havde en onsdag, hvor jeg følte mig lidt off. Torsdag vågnede jeg med feber. For en sikkerheds skyld sendte jeg Jeppe i byen efter en hjemmetest (hvilket nok var en af de sidste, der var at finde herude). Jeg tænkte, at det bare var en forkølelse, men for at være sikker. Jeg havde jo ikke rigtig nogen symptomer ellers. Jeg havde feber og en bitte smule hoste.
Så udstyret med en hjemmetest lavede jeg den allerførste corona test overhovedet på mig selv. Testen sagde, at vente 15-30 minutter før resultatet var sikkert. En cirka 30 sekunder skreg den POSITIV!! Så vi måtte have fat i vores lægehus, så vi kunne blive sendt til PCR (den eneste måde at få en gratis test hernede).

Fredag morgen blev vi begge testede. På det her tidspunkt var jeg uden feber, men til gengæld bankede en god gammeldags forkølelse på døren. Jeg var så heldig at have en i mit kor, der kunne tjekke resultatet for mig og fredag aften sendte han mig er screenshot “positiv”. Han tjekkede også Jeppe, som heldigvis var negativ.

Og så kunne jeg ellers aflyse halvanden uge. De fire koncerter med koret kunne jeg godt glemme.
Om torsdagen var jeg flyttet op i lejligheden ovenpå, så jeg kunne se ind i en weekend uden planer og i isolation. Efter at have været lidt stresset over, hvad hulen jeg skulle få al den tid til at gå med, så endte det med Netflix og afslapning. Faktisk fik jeg lyst til at lave en god gang pandekager og gik i krig i køkkenet. Da jeg tog den første bid, indtraf en kæmpeskuffelse og vel egentlig det første tydelige tegn på corona – ingen smagssans!! Så lørdag forsvandt lugt og smag.

I den efterfølgende uge blev familiebesøget også aflyst, og så var det jul og nytår med kun de firbenede. Efter at have gennemlevet følelsen “jeg ødelagde julen”, så blev vi enige om, at vi ville have den bedste jul (og nytår) i 2021.

Vi fik en meget hyggelig jul – og også nytår – og smags- og lugtesans kom tilbage efter en uges tid. Ja, faktisk så var hele mit forløb som en forkølelse. Havde jeg ikke haft feber og havde der ikke været corona, så havde jeg afskrevet det hele som en forkølelse. Jeg har intet haft af de klassiske symptomer! Der er ikke uvant for mig at miste smags- og lugtesans i forbindelse med en forkølelse. Ingen problemer med vejrtrækning, ingen smerter i led, ingen træthed, hovedpine i et par dage, da jeg var allermest snotte (for mig også velkendt ved en forkølelse). Så ville ikke under helt almindelige omstændigheder have tjekket noget.

Men alle er vel i Møllegade igen. Jeppe viste aldrig symptomer og gik lidt i sympati-isolation med mig. I hvert fald droppede vi de to hjem et par dage før jul.

Men nu kan vi blande os med andre mennesker – og nå ja, så kan jeg jo slappe lidt af med det der 3. stik og vente lidt længere på det 😄

Som vinden blæser pt ser det ud til, at at besøg i Danmark i år er helt muligt. Lige nu er planen april-maj. Jeg har ikke været i Danmark i mere end 2 år – for Jeppe er det 3 år. Det skal nok blive underligt at komme tilbage. Men også dejligt at kunne forstå alt, hvad der bliver sagt omkring dig og til dig 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Update and so